lauantai 8. heinäkuuta 2017

Päivitys tähän hetkeen

Pahoittelut hiljaisuudesta! "Kukaan ei kohta enää lue sun blogia ku päivität niin harvoin", kuten Jani mielipiteensä mulle muutama päivä sitten ilmaisi. Se on varmaan ihan totta, mutta milloinkas kirjoittaisin? Oon töissä 6pv viikosta ja sen yhden vapaapäivän haluan kyllä tehdä jotain muuta kun istua koneen äärellä. Mulla on kyllä yksi erittäin hyvä ja mielenkiintoinen postausidea mielessä ja toivonkin että saan sen joku lähipäivä vielä toteutettua. Se on aihe, josta halusin itseasiassa kirjoittaa jo ennen kuin aloitin koko blogin pitämisen. Mutta ennen sitä ajattelin jakaa pikaiset kuulumiset näin ennen töihin lähtöä.

Me siis muutettiin ihanaan kämppään ihan ydinkeskustaan kesäkuun alussa. Kyllästyttiin maksamaan hostellista erittäin kallista hintaa tasoon verrattuna. Pienen tutkailun jälkeen meille selvisikin, että maksamalla 1$ viikossa enemmän, me voidaan asua keskustan pilvenpiirtäjässä, josta löytyy uima-allas, poreallas, kirjasto, kuntosali ja sauna. Tietysti jaetaan tää kämppä kahden muun pariskunnan kanssa, mutta onneksi kaikilla on oma huone ja paljon tilaa. Muuton alla tehtiin pari päiväretkeä yms., mutta aika pian sekä mun että Janin työtunnit pomppasivat niin huimiksi, että ei tässä enää mitään kivaa ehdi kauheasti tekemään. Ensi viikolla Janilla taitaa olla töitä suoraan listaan laitettuna peräti 65 tuntia (mikä siis meinaa, että niitä on todennäköisesti vieläkin enemmän) eikä yhtään vapaapäivää. Täällä Asseissa suurin osa reissaajista työskentelee Casual -sopimuksella, mikä siis meinaa, että teet töitä tuntipalkalla silloin kun tarvitaan. Ei ole minimituntimäärää (eikä Janin listasta päätellen myöskään maximi) ja sut voidaan potkia pihalle koska vaan ilman sen kummempaa syytä. Ei ole kauhean hyvä sopimus, mutta aika vaikea saada muutakaan kun on niin lyhyestä ajasta ja tietynlaisista töistä kyse. Janilla oli myös 1,5vk niin ettei ollut töitä ollenkaan, eikä siitä heru mitään korvauksia. Täytyy siis takoa, kun rauta on kuuma.

Pieni parannus hostellielämään :D

Me ollaan tavattu paljon ihania ihmisiä, mistä johtuen onkin aika harmi, että tehdään niin paljon töitä. Toisaalta on kiva kerätä rahaa reissaamista varten, mutta toisaalta tässä jää myös paitsi kaikesta hauskasta. Vietettiin Juhannus suomalaisessa porukassa Kurabyssa, missä tavattiin kivoja tyyppejä, joita ollaan mahdollisuuksien mukaan nähty jälkeenpäinkin. Viime sunnuntaina oltiin osan kanssa piknikillä läheisessä puistossa, jossa on sunnuntaisin livemusaa. Juhannuksena oli puhetta myös kengurun grillaus illasta Kurabyssa, ja toivonkin että sen sais järjestettyä ennen kun me lähdetään täältä johonkin suuntaan taas etenemään.

Jussia juhlittiin Kurabyssa

Sunnuntaipiknik <3




Ehkä yksi mukavimmista illoista viime kuussa oli illallinen meidän mahtavien kämppisten kanssa korealaisessa ravintolassa, ja sitä seurannut State of Origin rygbymatsi hienolla kattoterassilla. State of Origin (osavaltioiden välinen rugbyottelu) on täällä todella suuri juttu ja sen huomasi myös tunnelmasta. Meidän harmiksi sekin ilta kuitenkin päättyi vähän lyhyeen Janin seuraavan päivän töiden takia. Muuten ei ole mitään eritystä mainittavaa. Tehdään nyt töitä, jotta päästään taas etenemään. Mulla alkaa taas levottomuus puskea päälle ja haluaisin jo nähdä ja kokea jotain muuta :D.

Korealainen ruoka oli ehkä parhaita uusia ruokakokeiluita ikinä. Suosittelen!

Hyvää sunnuntaita kaikille!
<3: Jenna
                   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti