keskiviikko 2. elokuuta 2017

Suurten päätösten äärellä

Päätöksiä ei näköjään pääse pakoon edes toiselle puolelle maailmaa. Mä olen aina ollut erityisen huono tekemään päätöksiä, etenkin sellaisi, jotka vaikuttavat mun tulevaisuuteen. En osaa luottaa intuitioon, vaan vatvon aina viimeiseen asti ja mietin läpi kaikki mahdolliset kauhuskenaariot, mitä mistäkin voi seurata. Mulla on ollut kauhea ahdistus viime päivinä, ja ajattelin, että tuun avautumaan siitä tänne. Janin kanssa myönnettiin just eilen toisillemme, että ahdistaa, mikä sitten ei hirveästi tätä ahdistusta helpottanut.

Meidän pitäis siis tehdä melkeinpä NYT päätös siitä, mitä tehdään meidän loppuajalla täällä Ausseissa, ja tän päätöksen on oltava järkevä ajateltuna myös ensi kevättä. Erityisen ahdistavan tästä tekee se, että mitä hyvänsä päätetäänkin, niin mikään ei ole vielä 100% varmaa tai välttämättä meistä riippuvaista.

Nyt olisi siis parin viikon sisällä ihan viimeinen mahdollisuus mulle aloittaa farmityöskentely mikäli meinaan kaikki päivät ehtiä suorittamaan seuraavan vuoden viisumia varten. Mulla onkin mahdollisesti yksi farmipaikka tiedossa, mikä ei kuitenkaan vielä ole aivan 100% varma. No, jos se nyt varmistuisi, täytyisi meidän alkaa etsimään uutta asuakasta tähän kämppään missä asutaan, ja toivoa että se löytyy just oikeaan aikaan. Vaikka kaikki menisi hyvin, ja pääsisin aloittamaan farmityöt tän kuun lopussa (Jani saattaisi aloittaa pari viikkoa myöhemmin), ei silti ole 100% varmuutta että ehdin tehdä kaikki farmipäivät. Se kun riippuu täysin siitä, kirjoittaako farmi mulle päivät joka päivältä, eli myös vapaapäiviltä vai ei. No, jos ei kirjoita, ja en ehdi joulukuun alkuun mennessä näitä päiviä suorittaa, onko järkeä edes mennä koko farmille? Sittenhän loppuaika kannattaisi käyttää reissaamiseen ja siihen, että tästä maasta ehtii nähdä mahdollisimman paljon. Se ei kuitenkaan olisi pitkällä tähtäimellä järkevää, koska silloin rahat on loppu jo tän vuoden loppuun mennessä, vaikka tänä kesänä ja syksynä tienaamilla rahoilla pitäisi pärjätä ensi kevääseen/kesään. Mä kun olen ajatellut mennä ensi kerran töihin vasta Suomeen saapuessani ensi kesänä.

Jania kiehtoisi kovasti myös ajatus maksimaalisesta tienaamisesta, eli että pysyttäisi nykyisissä työpaikoissa vielä syksykin, jolloin todennäköisesti saataisiin enemmän säästöön kuin farmilla ollessa. Mä en kuitenkaan halua, koska kuten jo jossain aiemmassa postauksessa mainitsinkin, haluaisin jo liikkua eteenpäin ja nähdä jotain uutta. Myöskin pelottaa, että jos en edes yritä saada farmipäiviä kasaan, niin se kaduttaa joskus myöhemmin. Tää kun on ainutkertainen tilaisuus antaa itselleen mahdollisuus tokan vuoden viisumiin.

Mielessä on käynyt myös, että mitä jos teen farmipäivät, mutta en koskaan käytäkään toisen vuoden viisumia. Kaduttaako sitten etten käyttänyt tätä jäljellä olevaa aikaa paremmin? Kaduttaako, että unohtumattomien roadtrippien, Great Barrier Reefillä snorklaamisen ja surffikurssin sijaan raadoinkin farmilla poimien tomaatteja? Okei, ehkä näin pitkälle on turha miettiä... Ja jäisihän käteen kuitenkin rahaa ja taatusti erilainen kokemus.

Joku saattaa nyt miettiä, että miksi en reissaa täysillä tätä loppuaikaa, ja palaa viisumin umpeuduttua 19.1.2018 jo Suomeen. No vastaus on selvä: hullu täytyisi olla jos Suomeen haluaisi palata keskellä talvea.

Tääkään ei varmasti tulisi tammikuussa Suomeen...

Toivottavasti teillä on vähemmän stressaava torstai!

<3: Jenna


4 kommenttia:

  1. Moikka! En tiedä farmityöpapruista mitään, mutta itse koittaisin saada toisen vuoden viisumin. Suomessa ehtii olla ja rahaa ehtii tienaamaan hautaan asti. Vaikka kaipailisi jo Suomeen syystä tai toisesta, itselleni riittäisi reissun pidentämisen perusteluksi ilmasto :) En tiedä yhtään missä asutte, mutta harvemmin asunnot täällä tyhjillään. Jos teillä yhtään keskeisempi paikka, luulisin että vuokralainen löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentista! :) Totta on, että Suomeen kyllä aina Suomen passilla pääsee, mutta tää tilaisuus on vähän uniikimpi. Kyllä mä farmille menen jos ja kun paikka irtoaa. Me asutaan Brisbanen keskustassa, mutta uskon ettei vuokralaista näin upeaan kämppään tarvitse kauaa etsiä. Kaipaan Suomeen perheen ja ystävien takia, mutta kyllä se toisen vuoden viisumi olisi kiva olla takataskussa sitten kun Suomen ilmasto alkaa taas nyppiä :D...

      Poista
  2. Jos viisumi loppuu vasta lähempänä vuoden vaihdetta niin ehdottomasti farmille :) Ite oon nyt outbackissä, ei oo varmuutta saanko kaikki päivät kasaan vaikka käytän koko loppuaikani täällä. On ehdottomasti yks parhaita kokemuksia Australiasta reissaamisen lisäksi! Ja turistiviisumilla pääsee aina takasin reissaamaan mut wh viisumia ei saa ilman farmipäiviä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Muistan vastata sun kommenttiin vasta näin myöhään, mutta nyt mullakin on vihdoin farmipaikka tiedossa ja lauantaina pitäis sinne matkustaa :)! Turistiviisumilla voi aina reissata.

      Poista