sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Thaimaa, matkapäiväkirja part 2

Heipparallaa pitkästä aikaa! Ollaan siis nyt mun parhaan ystävän kanssa Thaimaassa jo kolmatta (ja täten myös viimeistä) yhteistä viikkoa. Lähdin Australiasta 12.1, jonka jälkeen vietin 10 päivää Singaporessa (tykkäsin!) ja lopulta saavuin Bangkokiin 23.1. Niina ehtikin jo kirjoittaa jotain meidän reissun ekoista päivistä. Matkapäiväkirja part 1:sen pääsetkin kurkkaamaan täältä. Tällä kertaa vuoronsa saa jälleen erittäin sensuroitu versio meidän matkan puolivälistä, jonka kohokohtana oli kohuttu Fullmoon party.

Päivä 7:

Saavuttiin darraisina (etenkin mä) ja väsyneinä Koh Phanganille. Onneksi majoitus oli nyt hostellin sijaan ikioma Bungalow niin sai levätä. Tarkoitus oli olla saarella viisi päivää, lopulta pidennettiin yhdellä. Haluttiin varata tarpeeksi aikaa, jotta ehdittäisi myös kierrellä saarella. Onneksi saari kuolikin bileiden jälkeen lähes kokonaan, joten houkutus juhlintaan ei jatkunut enää Fullmonien jälkeen.

Meidän majoitus oli ihan rannalla!

Päivä 8:

Ihan ensimmäinen aktiviteetti Koh Phanganilla oli parin tunnin puskavaellus läheiselle rannalle. Haluttiin hieman tuulettua Bangkokin saasteista ja tehdä välillä jotain urheilullista. Alusta haastavan teki se, ettei meinattu löytää reitin alkua, sillä se oli merkattu huonosti turistikarttaan. Koitettiin kysellä paikallisilta, mutta kaikki sanoivat, että kyseiselle rannalle olisi mahdotonta kävellä. Ei kuulemma mene teitä, joten avunannosta kyseiseen kartan kohtaan kieltäydyttiin. Me ei kuitenkaan suostuttu uskomaan, sillä tämä oli merkattu karttaan, ja oltiin Trip Advisorista luettu, että kyseinen vaellus on mahdollinen, vaikkakin paikoitellen jyrkkää kiipeämistä. Pitkän etsinnän jälkeen löydettiin kuin löydettiinkin kyseinen aloituskohta, ja lähdettiin kapuamaan. Rämmittiin pusikossa, mikä oli molemmista epämiellyttävää, ja lopulta päädyttiin jopa juoksemaan ötököiden ja pimeän tulon pelossa. Päästiin liikkeelle aika myöhään, eikä todellakaan haluttu jäädä viidakkoon auringon laskettua. Selviydyttiin lenkistä lopulta tunnissa, ja oltiin erittäin tyytyväisiä itseemme. Takaisin tultiin taxi boatilla, joka tuntui vähintään yhtä vaaralliselta kuin tämä trekki.




Päivä 9:



FULLMOON! Tänään sattui ja tapahtui. Terdellä chillailun lomassa havaitsin punkin tai muun vastaavan mustan ötökän ihon sisällä ja päätin paniikissa lähteä poistattamaan sitä läheiselle klinikalle. Kyllä kadutti, etten suunnannut vain apteekkiin hakemaan punkkipihtejä ja nyhtänyt ötökkää pois itse, sillä meno klinikalla oli ihan 0/5 ja hygieniaolot kyseenalaiset. Klinikan naikkonen päätyi nappaamaan punkista(?) kiinni pihdeillä ja sahaamaan ihon auki veitsellä(!!?!). Jalka pulppusi verta mun osoittaessa kännykän taskulampulla lisää valoa "hoitajalle". Operaation päätyttyä kaadettiin ihoon kolmea eri ainetta, joista yksi laittoi ihon poreilemaan ja haavan sylkemään valkoista vaahtoa. Toivottavasti tämä oli merkki kunnon desinfioinnista. Illalla paniikissa sitten soiteltiin suomeen HIV -tukikeskukseen ja kyeeltiin mahdollisuutta kaikkien parantumattomien tautien tartunnoista. Onneksi Suomessa osattiin rauhoitella.


Tää "lääkärireissu" ei kyllä unohdu. Jalkaan jää varmasti myös loppuelämäksi pieni reikä muistuttamaan tapahtuneesta...

Päivän tapahtumien takia päästiin bileisiin vasta aika myöhään ja missattiin kaikki kavereiden aloittelukutsut. Onneksi bileet kuitenkin jatkuivat aamuun asti. Lähdettiin rannalta lopulta vasta seitsemältä aamulla auringonnousun jälkeen. Oli huikea ja ikimuistoinen ilta, mutta kommelluksilta ei nytkään vältytty. Mut yritettiin ryöstää viiltämällä laukun pohja auki veitsellä. Onneksi havaitsin ajoissa, eikä mitään ehditty viemään. Niina ei ollut sen onnekkaampi, sillä joku taitava veikkonen availi näppärästi Niinan laukun ja juoksi pois lompakon kanssa. Sille tielle jäi.


Auringonnousu Haad Rin rannalla




Päivä 10:

Hengailtiin bileissä tapaamamme israelilaisporukan kanssa. Nähtiin upea auringonlasku näköalabaarissa, otettiin tunnin hieronnat ja mentiin illalliselle & uimaan Sunset bar nimiseen paikkaan. Oli hyvää ruokaa ja ihana uima-allas. Ihan täydellinen päivä (paitsi mun hieronta oli erittäin epäonnistunut). Lisää hierontatunnista tulossa myöhemmin Niinalta. Yksi israelilaisista tuntui olevan huolissaan siitä, viihdynkö matkakumppanini kanssa. Hän tiedusteli vaihtaisinko Niinan johonkin toiseen kaveriin jos voisin xD. Että silleen.





Esco bar

Päivä 11:

Skobaretki vesiputouksille. Ei olleet kovin kummoiset meistä, mutta hauska päivä oli. Onnistuin tietysti liukastumaan putouksilla ja telomaan käteni verille. Ei tullut yllätyksenä
.


Päivä 12:


Päiväretki Koh Taolle ja Koh Nangyuanille. Hävettäisi kertoa, paljonko maksettiin retkestä, mutta oltiin loppupeleissä iloisia, että vihdoinkin jopa nähdään jotain. Tänään pohdittiin, että tuntuu kuin oltaisi koko ajan menossa jonnekin. Mutta MINNE?? Me ei olla nähty paljoakaan xD. Noh, nyt nähtiin, ja Koh Nangyuanin huipulta oli kuin olikin upeat maisemat. Venematka takaisin oli aika raju aallokon takia. Monet oksensivat laivan pomppiessa aika pelottavan korkealle. Niinan blogiin tulee myöhemmin tarkempi kuvaus meidän paluumatkasta.



Ehkä tää maisema oli hirveän paluumatkan arvoinen.

Tänään tultiin Krabille, mikä ainakin ensisilmäyksellä vaikuttaa nätiltä. Vuoria joka puolella. Nyt nautitaan vikasta viikosta yhdessä!

<3: Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti